Регионът 

Кметът на Банско откри обновена детска градина в Добринище

Градоначалникът на община Банско, Георги Икономов и Китан Галчев, кмет на град Добринище, откриха обновена по проект детска градина в планинското градче.

С реализирането на дейностите, заложени в проекта „Ремонт на вътрешно пространство на детска градина в град Добринище”, бяха ремонтирани помещенията, които децата от две детски групи към Детска градина „Здравец” посещават ежедневно. Общата стойност на извършените подобрения, финансирани по Проект „Красива България – 2016“ е 93 896,49 лева с ДДС, като 60 % от сумата е осигурена от общинската хазна.
„Нека тази обновена детска градина да стане едно прекрасно място, както за очарователните малки деца тук, така и за следващите й потребители, които да изживеят в нея годините от своето детство усмихнати, много здрави и много щастливи. На работещите пожелавам да изпълняват служебните си задължения с много обич, много търпение и уважение към тези малки хора, които са нашите наследници“ заяви градоначалникът на Банско, като си пожела още много придобивки за жителите на Добринище.

Икономов добави още, че предстои да бъде направен ремонт на двора на детската градина, преустройство на съществуващата кухня и столова в училището, както и реконструкция на физкултурния салон – инвестиции в името на нашите деца.

Не пропусна да благодари на изпълнителя за положените усилия и постигнатите резултати, за усърдната работа от страна на служителите от община Банско, пряко ангажирани с проекта, както и на кмета на Добринище, Китан Галчев, и неговия екип.

В процеса на изпълнение е извършена дезинфекция на стени и тавани, подменена е електрическата инсталация и ВиК мрежата, поставени са нови интериорни врати и отоплителни тела, пребоядисани са стените, а подовите настилки са изцяло подменени. Децата ще се радват на ремонтирани санитарни възли, като извън реализирания проект са закупени нови мебели и кът за игра.

През 2015 година, отново по Проект „Красива България”, в детската градина бе ремонтирано покривното и подпокривно пространство, с което бе увеличено мястото за игри и дейности по интереси на малчуганите. Дограмата, осветителните тела и интериорът също бяха подменени.

Други публикации