От 27 до 29 септември, Троян бе домакин на Лятното Държавно първенство по биатлон за момичета и момчета старша и юноши и девойки младша възраст.

От класирането в надпреварата зависеше определянето на носителите на купа „Надежди“ – 2019, а също и разширения състав за Зимните Младежки Олимпийски Игри през 2020 г.

Младите биатлонисти на ски клуб Банско се представиха достойно, като при момчетата старша възраст Владимир Клечеров зае пето място на спринта и девето в индивидуалната надпревара. Най-младата надежда на клуба при момчетата Костадин Чакъров се класира четиринайсти в спринта и направи дебют в по-горната възрастова група. Единствената ни дама в старшата възраст – Нели Златева се класира шеста в спринта и осма в индивидуалната дисциплина, като затвърди доброто си представяне след бронза от купа „Пирин“.

При юноши младша възраст, Благовест Стоянов зае престижното шесто място в индивидуалната дисциплина и осмо място в спринта, където надпреварата бе много оспорвана, а той се бори за попадане в разширения състав на младежите.

Поздравления за състезателите и техните треньори!

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар