Използвайте седмиците преди настъпването на зимата, за да се подготвите подобаващо.

Предстои време на студени часове, сиво небе, минусови температури, липса на настроение, намръщени физиономии, нежелание да се излиза навън и какво ли още не.

Може да се преборите с този тип поведение, като навреме отметнете пет задачи.

1. Задължително се срещнете с личния си лекар
Есента и пролетта са периоди на изостряне на хронични проблеми. Вземете мерки, за да имате спокойна зима.

2. Контролирайте захарта
С настъпването на студа се засилва желанието за похапване на сладки храни. Т.е. коремът започва да расте. Ако сте изяли парче торта, няма лошо, стига след това да се отдадете на приятна разходка в парка.

3. Лягайте да спите по-рано
Когато се наспите добре, можете с удоволствие да изпиете любимото сутрешно кафе, да отидете на тренировка, да проведете 4-5 работни срещи и след това да си легнете с усмивка на уста. Да, уморени сте, но удовлетворени.

4. Обличайте се красиво и в ярки цветове
Няма да обясняваме дълго. Сами помислете – живеем в удивително несправедлив климат. Кога носехме банските, а сега сме се покрили с топли палта. Поради това използвайте преходния сезон, за да се адаптирате към смяната на облеклото.

Но не се дръжте пораженчески. Потърсете красиви дрехи, богати на цветове. Това, че навън е сиво, не означава, че и вие трябва да сте облечени в сиво.

5. Спортувайте
Естественото желание да се спортува намалява с понижаването на градусите и липсата на изобилие от светли часове. През лятото можете да минете през половината град. През зимата забравяме този навик, викаме си такси.

Поради това заложете на поне 1-2 тренировки на седмица. Изберете само такова физическо натоварване, което ви носи удоволствие.

 

profit.bg

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар