Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителния акт срещу бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев и 25-годишната Ана Димитрова, чиито имена се забъркаха в скандала с къщите за гости.

Двамата са подведени под наказателна отговорност заради представянето на неверни сведения с цел неправомерно получаване на средства от европейски фондове.

Обвинителният акт срещу двамата е внесен днес – пет месеца след започване на досъдебно производство по разследвания случай за къщата за гости в Сандански. Към момента спрямо тях са наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“. За Димитрова тя е 2 000 лева, а за Манолев – 100 000 лева.

Обвинението на Манолев е за подбудителство и помагачество, а Димитрова е конкретният извършител.

Прокуратурата посочва, че обвиняемият Манолев умишлено склонил Ана Димитрова за извършване на престъплението. Освен това той я улеснил чрез даване на съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване, условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и необходимите за това документи. Също така е осигурил и счетоводна и строителна фирми, недвижим имот, върху който да се изгради нефункциониращата по предназначение къща за гости, както и земеделска земя за регистрацията на обвиняемата като земеделски производител.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар