През следващата година страната ни ще организира финалите от Златната европейска лига по волейбол за жени.

Датите на турнира, както и градът-домакин, ще бъдат определени допълнително от ръководството на федерацията ни. Надпреварата е от изключителна важност за женския ни волейбол, като първенецът добива право да участва в Чалъндж турнира, от който първият в крайното класиране печели квота за Волейболната лига на нациите 2021 г.

Припомняме че през настоящата година женският ни национален отбор бе част от елита на най-комерсиалната международна проява, но не успя да запази мястото си в турнира. Сега „лъвиците“, водени от селекционера Иван Петков, са изпълнени с амбиция за завръщане в Лигата на нациите, като ще направят всичко възможно за спечелване на турнира и утвърждаване сред най-добрите през 2021 г.

През януари 2020-а Българи ще е домакин и на турнир от първи кръг на европейските квалификации при юношите U18.

„Много хубава новина за женския ни волейбол, естествено, че съм доволен. Това е едно много престижно домакинство, което ще ни даде не само предимство да играем пред собствена публика и на собствен терен, но и възможност за повече спокойствие, ротации в състава и други фактори. И разбира се надежди, че ще успеем да спечелим този турнир. Тук е мястото да благодаря на Българската федерация по волейбол за положените усилия и за всички отлични условия, които бяха предоставени по време на домакинството в Лигата на нациите, които са оценени от ЦЕВ, за да можем да получим това домакинство на изключително важен за нас финален турнир“, обяви Петков.

 

Дума

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар