Неврокопската света митрополия и община Гоце Делчев организират за трети път Есенен музикален фестивал. Събитието ще се проведе под мотото „С музика и вяра в сърцето” в дните между 29 октомври и 9 ноември. 

В първия ден за зрителите ще пее и танцува Неврокопският ансамбъл, проявата ще е в дома на културата от 18,00 часа. По същото време на следващия ден, но в сградата на митрополията, ще изнесат концерт Далия Чолакова – цигулка, Диана Чаушева -цигулка и Венцислава Тодорова – пиано. Трите дами са от Националното музикално училище „Любомир Пипков”-София.

Изпълнение на Камерен хор „Иван Спасов” в митрополията ще има на 1 ноември от 18,00 часа. Фестивалът ще продължи на 4 ноември от 18,00 часа концерт на двама музиканти – Георги Спасов – пиано, Анастас Камиларов – кларинет, и на вокала Весела Апостолова. Зрителите ще чуят в митрополията на 6 ноември тромпетистът Петър Македонски и пианистката Снежана Абрашева. Концерт ще изнесе и Народен хор и оркестър от Музикалното училище в гръцкия град Серес на 8 ноември.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error