Известните Стобски пирамиди над кюстендилското с. Стоб ще „работят“ и през ноември и няма да излязат в административна зимна ваканция поради големия интерес от страна туристи на страната и чужбина, казаха от информационния център при дестинацията.

Само на октомври над 1500 души са се качили на атрактивния лабиринт от високи до 12 м. скални конуси. Прогнозите се за топло време и през следващите десетина дни – така, че напливът ще продължи. Увеличава се броят на чужденците, посещаващи Стобските пирамиди, отбелязаха от информационния център. Най-много са от Израел, Франция, Германия, Чехия.

Входът остава по 2 лева за наши и чужди туристи, по 1 лев за пенсионери и ученици. Минава се по две екопътеки към Пирамидите. Някои от посетителите обаче имат претенции. Да стигат с колите си едва ли не догоре, до подножието на скалиня лабиринт, едва ли не. Други се надяват да се изгради лифт. Засега това дори не се и проектира. Минава се по стръмен терен, по черен път до самите Пирамиди. Но през горичка, живописна местност. Така, че не е нужен лифт, коментират местните.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар