На днешният ден празнува българската полиция. Независимо от превратностите на времето, полицията винаги е следвала спазването на закона. Това каза в словото си по повод професионалния празник на българската полиция вътрешният министър Младен Маринов, съобщава новини.бг.

 

„И през тази година се изправихме пред предизвикателства, но вие и за момент не се отделихте и винаги спазвахте закона“, обърна се министърът към колегите си.

„Благодаря ви за професионализма“, каза Маринов, предаде репортер на Novini.bg.

„Завинаги остават в нашите сърца и колегите, загинали по време на изпълнение на задълженията си“, допълни вътрешният министър.

На честването, което се състоя в двора на ГД „Национална полиция” пристваха освен министър Маринов и главният секретар Ивайло Иванов, ръководството на МВР, директори на дирекции и др.

Отец Ангел извърши водосвет на знамената, а ръководството на МВР поднесе венци пред Паметника на служителите, отдали живота си при изпълнение на служебния си дълг.

Курсантите от Академията на МВР поднесоха венец, след което присъстващите запазиха минута мълчание.

„Ще има 10% увеличение на заплатите на полиците. Надявам се, че ще успеем да повишим и заплащането на нощния труд“, каза Маринов пред журналисти след честването.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар