През лятото, по идея на хората нуждаещи се от хемодиализа в гоцеделчевско, бе подета благотворителна инициатива за закупуването на нов апарат за хемодиализа.

От лечебното заведение в Гоце Делчев са приели добре идеята и са помагали с каквото могат на болните, но тъй като болницата е в изключително тежко финансово положение, от там нямат средства за закупуването на още един апарат.

„Не очаквахме толкова много хора да бъдат съпричастни с проблема на хората, които посещават отделението за хемодиализа. Не очаквахме, че за толкова кратко време от подемането на инициативата ще се събере толкова голяма сума. Сумата е 32 117 лева.“ , каза пред камерата на ТВ запад – Гоце Делчев Валерия Сливарова, инициатор на кампанията.

Един нов такъв апарат струва 22 хиляди лева. С помощта на бизнесмени от четирите общини и благодарение на поставените дарителски кутии е събрана необходимата сума и вече са закупени не един, а два нови апарата.

Сумата за доплащане за втория апарат за хемодиализа бе гласувана и отпусната на последната за предходния мандат на общински съвет –Гоце Делчев сесия.

В изцяло обновеното отделение на гоцеделчевската болница по 3 дни в седмицата идват пациенти от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, както и пациенти от община Доспат, нуждаещи се от хемодиализа.

„Много сме благодарни както на община Гоце Делчев, така и на другите общини, които помогнаха със съдействие за събиране на пари, за разпределение на кутиите по общините, на всички хора, които отделиха време и средства да помогнат за тази инициатива“.

Пациентите и хората, които ги подкрепят изказват огромни благодарности на целия екип на отделението за хемодиализа, които ежедневно се грижат за болните и са съдействали непрекъснато за инициативата.

ТВ Запад Гоце Делчев

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error