Екипът на сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура“ – Сандански има удоволствието да Ви покани на „Литературно четене пред Дома на Културата“, което организираме по повод на откриването на петото издание на VIVACOM Регионален грант /2019-2020/.

Дата: 21 ноември 2019

Начален час: 12.30 часа

Място: Пред Дома на културата в Сандански 

В същия ден, 21 ноември 2019 г., едновременно в пет града на България – София, Сандански, Монтана, Габрово и Русе ще се проведат специални събития, които представят разнообразието от инициативи, подкрепени от Програмата. По места домакини ще са граждански организации, които са получили финансиране от предишните издания на VIVACOM Регионален грант.

Сред избраните домакини са и Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура“, които ще организират литературно четене на откъси от съвременни български разкази. В четенето на открито може да се включи всеки – както със слушане на текстове, така и със самото им четене. Мястото на инициативата е избрано неслучайно. През 2018 г. изписахме стълбите, водещи към Дома на културата, с цитати на емблематични чуждестранни и български личности, които подбрахме след гласуване от местните жители на Сандански. Желанието на екипа ни е този акт да се превърне в символичен „мост на мотивацията“.

Програма Регионален грант е една от обществените отговорни инициативи на VIVACOM, чиято цел е да подкрепя проекти на граждански организации, които се развиват в малки или по-големи населени места от цялата страна. Програмата се реализира чрез предоставяне на безвъзмездна финансова подкрепа до 5 000 лв.

В началото на събитието представители на телекомуникационната компания VIVACOM и партньорската организация Български център за нестопанско право ще представят самата програма VIVACOM Регионален грант – какво подкрепя, актуални срокове и начин за кандидатстване. А ние от сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура“ ще разкажем повече за инициативата „Мост на мотивацията“, която получи подкрепата на VIVACOM Регионален грант в третото му издание /2017-2018/, както и за други актуални дейности на Сдружението.

Събитието се подкрепя от община Сандански и училищата в града.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error