Най-добрите авторски творби, които са способни да впечатлят читателите дотолкова, че да нямат търпение да се втурнат в описания от автора маршрут, ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на държавните железници, както и във фейсбук.

Отличените участници ще получат по два билета за предстоящо организирано от БДЖ атракционно пътуване с парен локомотив или два билета за пътуване с влак на територията на страната по произволно избран маршрут до края на 2020 г.

Текстът, предложен за участие в конкурса, следва да бъде авторски и написан от придобити лични впечатления. Освен това трябва да бъде придружен с авторски снимков материал от пътуването с влака и посетените обекти.

В пътеписа е желателно да бъдат посочени конкретните влакове, с които авторът е пътувал като маршрут от/до, както и часовете на тръгване и пристигане. Той трябва да бъде свързан с разходка в рамките на един или два дни и да е с дължина между 2 и 5 страници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите пътеписи на официалната електронна поща на БДЖ (bdz@bdz.bg) до 01.03.2020 г.

 

 

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар