Празничните мероприятия започват на  5 декември със запалването на светлините на елхата и продължават до настъпването на новата 2020 година.  Тази година Коледа ще бъде под мотото ,, Коледа е! Дарявай светлина!“.

Празничната програма започва с шествие, което тръгва от сградата на Съдебна палата в 18:15ч. В 18:30ч. на пл. ,,Г.Измирлиев“   ще започне празничния концерт с участие на много талантливи деца и младежи от Благоевград : Музикално училище „Престо“, Вокална група „Мая“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Школа по балет „Кроазе“ към ЦЛТРДБ, Танцов клуб „Блясък“към Военен клуб Благоевград, Клуб по спортни танци „Импулс“ към Военен клуб – Благоевград, Вокално студио „Фа диез“, Школа по съвременни танци към ЦЛТРДБ.
“ Всички културни институции в Благоевград ще се включат със свои изяви в празничните дни тази Коледа“каза още заместник -кметът  по ,,Култура и хуманитарни дейности“-д-р. инж. В.Павлова. ,,Пощенската кутия на Дядо Коледа“ ще бъде поставена под елхата на пл. ,,Г.Измирлиев“ , където децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци с Дядо Коледа. След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от комисията писма  ще бъдат предоставени на кмета на областния град-инж. Румен Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания. В рамките на коледния фестивал в Благоевград ще се проведе и благотворителна кампания „Добрият дарява надежда“. Тази година се обединяваме в помощ на 11-годишния Деян Апостолов, който има нужда от подкрепа. На всички събития от програмата за месец  декември ще има кутия за дарения в помощ на Деян. Инициативата ,,Работилницата на Дядо Коледа“ ще започне на 9 декември от 12:00ч. в Градска художествена галерия, а от 18:00ч. ще бъде поставено началото на ,,Часът на приказния разказвач“ във фоайето на Община Благоевград. На 17 декември , от 19:00ч. ,в зала ,,Скаптопара“ ще се проведе тържествена церемония по награждаване на ,,10-те най-добри спортисти на Благоевград“ за 2019г. – ,,Спортист на годината“.Традиционният благотворителен базар с коледни символи, изработени от деца от училища и детски градини в града по време на инициативата „Работилницата на Дядо Коледа“ ще се проведе  на 18, 19, 20, 21 декември 2019 година на специално обособена шатра пред Туристическия културно информационен център /зала „22-ри септември“/.

 

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error

Вашият коментар