Борисов с много важно предупреждение за случващото се на границата: Само една искpа може да ни запали

Обстановката е много критична. Затова парламентарните избори са важни, но изборите ще минат, а с повече усилия и разбиране, се надявам, да има стабилно правителство. Но това, което се случва в момента на границата – това, че се бутат хора и се създава напрежение между България и Турция, е много опасно.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на закриването на предизборната кампания на партията в Пловдив, коментирайки блокадата по границата ни с южната ни съседка, целяща да попречи на автобусите с изборни туристи, съобщава „Блиц“.

„Моят страх е, че ние ще улесним ескалирането на тези събития до положение, в което няма да може да бъде контролирано. Говорих за Косово, говорих за Крим, може би трябваше да се припомни и за Кипър. И в момента за един друг глас повече вкарват България в ситуацията, в която – само преди 25 години е бил възродителният процес, достатъчна е само една искра – ще стане такава беля, от която излизане няма”, предупреди Бойко Борисов.

Той припомни, че когато бе възродителният процес сме били във Варшавския договор, а Турция в НАТО. Сега обаче става дума за две натовски държави. А, по думите му, в света в момента, който има силна армия. налага мнението си. „Не случайно ние толкова бяхме резки за Крим, защото след Косово, тук тлее голям проблем”, каза още Бойко Борисов.

„В понеделник българите трябва да са толкова единни като народ, за да преодолеем това, което става на юг от нас, на запад от нас, на изток от нас. Европа е разединена”, подчерта Борисов.