Рецепти 

Агнешки бут на фурна (ВИДЕО)

Необходими Съставки:

– агнешки бут – 2 кг
– мазнина – 300 г масло
– зелен лук – 2 – 3 връзки
– лук – 1 глава кромид
– сол – на вкус
– червен пипер
– черен пипер
– чубрица
– дафинов лист – 2 – 3 броя
– бира – 250 мл
– чесън – 4 скилидки

Начин на приготвяне:

Агнешкия бут хубаво се почиства, измива и подсушава. Слага се в намазнена тава, като преди това хубаво се натърква с всички подправки и се залива с бирата.

Маслото, нарязано на филийки, разпределете по бута и в тавата. Добавете накълцания стар лук и пресен зелен лук.

Сложете да се пече под фолио за около 2 часа. След това махнете фолиото и доопечете до загар.

Източник: gotvach

Други публикации