Как да си направим цветни спагети

Няма спор, че спагетите са една от любимите ни храни. Неведнъж сме ви представяли чудесни рецепти с прекрасните тестени пръчици. Освен всички техни полезни качества, те са и неустоимо вкусни.

Но ако сте от почитателите на традиционната италианска паста, които обаче обичат многообразието и изненадите, то тази изумителна техника със сигурност ще ви допадне.

Ще ви покажем как можете да си направите цветни като дъгата спагети.

Ето и какво ще ви е необходимо за целта:

• Пакет спагети
• Хранителен оцветител в различни нюанси
• Домакински найлонови пликове
Вода

За начало – сварете пастата по обичайния начин. Сигурни сме, че дори и „най-скараният“ с готвенето човек, може да приготвя спагети. И ако все пак имате затруднения, даваме жокер – на всеки пакет спагети винаги има упътване с точните инструкции какво трябва да се направи с тях стъпка по стъпка.

Напомняме, че техниката е подходяща за всякакакъв вид паста – от спагети и макарони до фетучини и талиатели.

Снимка: Thinkstock

През това време подгответе найлоновите пликчета – във всяко едно от тях капнете около 20 капки хранителен оцветител и 2 супени лъжици топла вода. Предварително направете точно толкова цветни пликове, колко цвята искате да обагрят вашата паста, която в момента се приготвя на котлона.

Снимка: Thinkstock

Когато спагетите са сварени, ги изцедете добре от водата с помощта на гевгир и изчакайте да спрат да парят. Ако вашата паста вече е с приятно топла температура, време е да разделите равни количества от нея и да я сложите в найлоновите пликове, в които вече имате разтворен оцветител.

Снимка: Thinkstock

Дръжте спагетите в пликовете по около 1-2 минути, но все пак наблюдавайте колко бързо действа оцветителя, тъй като различните марки имат индивидуален начин на действие и някои бои изискват повече, други – по-малко време.

Снимка: tablespoon.com

Когато пастата е оцветена, извадете внимателно спагетите и ги върнете отново в гевгира, докато хубаво се изцедят от водата и оцветителя.

След това ги сложете в голяма купа и ги разбъркайте добре.

Снимка: tablespoon.com

Ето, че вече си имате цветна като дъгата паста. Сега можете да ѝ добавите сос и подправки по ваш избор и вкус и да се насладите на нещо нетипично, интересно и весело. Светът е цветен, защо и спагетите да не са, нали така?