Рецепти 

Сирене в гювече по шопски

Сиренето по шопски придоби малко по-различен вид и вкус този път, пробвайте го така, няма да съжалявате”, пише ни Анатолий Попов.

ПРОДУКТИ

500 г краве сирене

200 г кашкавал

4 яйца

2 домата

3 печени чушки

6-7 зелени маслини

2 шайби лук

2-3 скилидки чесън

черен пипер, червен пипер, пресен магданоз на вкус

масло за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземаме две гювечета и ги намазваме с маслото. Нарязваме измитите домати на кубчета и ги слагаме на дъното на гювечетата. След това добавяме лука, чесъна, нарязан на половинки, и чушките, нарязани на тънки лентички.

Натрошаваме сиренето на едри парчета. Слагаме го при останалите продукти и прибавяме маслините. Върху тях поръсваме нарязания на кубчета кашкавал и овкусяваме с черен пипер.

Захлупваме гювечетата с капаците им и ги слагаме да се пекат в предварително загрята фурна за около 20 мин. Изваждаме ги и чукваме по две яйца във всяко. Поръсваме с червен пипер и връщаме във фурната за още 10 мин.

200 г кашкавал

4 яйца

2 домата

3 печени чушки

6-7 зелени маслини

2 шайби лук

2-3 скилидки чесън

черен пипер, червен пипер, пресен магданоз на вкус

масло за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

Вземаме две гювечета и ги намазваме с маслото. Нарязваме измитите домати на кубчета и ги слагаме на дъното на гювечетата. След това добавяме лука, чесъна, нарязан на половинки, и чушките, нарязани на тънки лентички.

Източник: 24 часа

Други публикации