Рецепти 

Много лесна баница на тиган със сирене и яйце

Тази вкусна баница е перфектна за бързащи домакини или за тези, които предпочитат лесните и бързи рецепти.

Продукти за баницата:

1 яйце

1 чаена чаша прясно мляко

1 чаена чаша брашно

около 300 грама сирене или извара

30 грама краве масло

Разбийте в подходяща купа яйцето.

Добавете млякото и бъркайте.

Постепенно сложете и брашното, като през цялото време трябва да бъркате.

Много е важно да бъркате енергично, тъй като в противен случай се образуват малки топчици.

Накрая се слага сиренето или изварата.

В нагорещен тиган се слага 15 грама масло и половината тесто се изсипва.

Пържи се на слаб огън.

От двете страни трябва да хване хубава златиста коричка.

Същото се повтаря и с останалата част от маслото и тестото.

Препоръчително е използването на тефлонов тиган в случая.

Знам тази рецепта от моята колежка Таня, която е голяма почитателка на всякакви баници и торти.

Веднъж ме почерпи с такава баница и тогава поисках рецептата.

Сега често глезя семейството си именно с тази вкусотия.

А във видеото е показано как се приготвя обърната баница:

Други публикации