Нежно суфле с горещо шоколадово „сърце“

Приготвя се бързо и лесно, но предизвиква небивало възхищение

Продукти: 
1 натурален шоколад
1 пакетче краве масло
4 яйца
200 г пудра захар
2-3 с.л. брашно
50 г какао

Начин на приготвяне:
Шоколадът се натрошава и се разтапя на водна баня заедно с маслото.

Яйцата се разбиват със захарта на пяна и към тях внимателно се прибавя леко охладената шоколадова смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.

Подходящите формички (може и алуминиеви за еднократна употреба – ще са нужни 2 броя с по 6 гнезда) се намазнат с разтопено масло или олио и се наръсват с малко какао по дъното и стените, което с потупване се разпределя развомерно по цялата повърхност. То позволява след изпичането суфлето лесно да се обърне в плоски чинии, в които да се сервира изискано.

Суфлето се пече в предварително загрята до 225 градуса фурна не повече от 8-10 минути, тъй като има опасност да се изпече вътрешността му, която по принцип трябва да остане във вид на течен шоколад.

Може да се сервира наръсено с какао на прах, шоколадови пръчици или топка сладолед.