С концерт на площада днес закриват „Добринишко лято”

Голям концерт тази събота /9 септември/ ще събере хиляди жители и гости на Добринище на площад „Независимост” в града.

С музикалната проява ще се постави финалният акорд на тазгодишното издание на инициативата „Добринишко лято”. Тя започна на 24 юни и продължи през целия летен сезон, като се провеждаше всяка събота.

Thumb %d0%94%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%b5 %d0%93%d0%b5%d1%80%d0%b3%d1%8c%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b5%d0%bd 3

Основната цел е да се осигури забавление за гостите на курорта, които да могат да пеят български песни и да играят нашенски народни хора. На сцената се изявиха стотици самодейци и професионалисти от различни краища на България. Тази събота с песни и танци ще зарадват присъстващите Мъжката фолклорна група „Огражденска четворка” и Ансамбъл „Гайтан”, които са от петричкото село Първомай. Началото на техните изяви е в 19,30 часа, а музикалното шоу ще продължи над два часа.

„Преди години решихме да не правим само един фестивал, а всяка събота да има български фолклор в Добринище. Гостуват изпълнители от читалища от всички краища на България, те показват богатството на фолклора ни. Чужденците са впечатлени от тази наша инициатива, учат и песните ни, и танците ни”, каза кметът на Добринище – Китан Галчев.