Бизнес Регионът Туризъм 

Ангелкова с работни срещи в Банско и Боровец

Министърът на туризма – Николина Ангелкова, ще проведе днес работни срещи с представители на зимните курорти, местната власт, ангажираните институции и бизнеса.

По време на дискусиите ще бъде коментирана готовността и очакванията за предстоящия зимен сезон. Срещите ще се проведат в 11 часа в Посетителския информационен център в Банско и след обяд в Боровец. Министър Ангелкова ще даде брифинги за медиите след разговорите с представителите на туристическия бранш в двата курорта. В община Банско този зимен сезон ще се засили полицейското присъствие, за да се гарантира сигурността на местните хора и туристите. По пистите отново ще има гръцки и румънски полицаи, които ще помагат на българските си колеги при възникване на инциденти и за осигуряването на обществения ред.

В района ще бъде ситуиран и хеликоптер, който ще се отзовава при нужда. Целта на срещата е да се координират усилията на институциите. С цел намаляване на сивия сектор в хотелиерския бизнес, ще продължат проверките на местата за настаняване чрез практиката скрит клиент посредством различни онлайн базирани резервационни системи. Очаква се от НАП и Агенцията по храните да осъществяват засилен контрол върху хотелите и заведенията през зимния сезон.

Други публикации