Рецепти 

Шкембе с кисело мляко

Необходими Съставки

  • свинско шкембе – 600 г
  • яйца – 2 бр. жълтък
  • кисело мляко – 1 кофичка
  • червен пипер – 2 ч. л.
  • сол – на вкус
  • олио – 120 мл
  • чесън – 5 – 6 скилидки
  • оцет – на вкус

Шкембето се измива и се слага в тенджера със студена вода да ври на силен огън около час – час и половина (до готовност).

След като се свари, шкембето се изважда от тенджерата и се нарязва на малки хапки (парчета) и се връща отново в тенджерата да си ври на по-слаб огън.

В отделен съд се разбиват жълтъците и киселото мляко, след което бавно се прибавя към бульона с шкембето. Слага се и солта и ври още около 10-ина минути.

В тиган през това време се запържва олиото с червения пипер и се добавя към готовото шкембе. Ястието се поднася със съд, в който сте пресовали (счукали) чесън и оцет.

Да ви е сладко!

Източник: gotvach

Други публикации