Пържени филийки с яйца за закуска

Пържените филийки са любима закуска на поколения българи. В Северна Америка те са известни като френски тост. Широко разпространени са и в Европа, а в Португалия и Бразилия са популярен десерт, поднасян по коледните празници.

Пържените филийки изискват малко време и продукти, лесни са за приготвяне и се харесват на малки и големи. Поднесени с домашно сладко, конфитюр, мед или пудра захар, те стават едно вкусно, а и евтино сладко изкушение.

Има най-разнообразни рецепти за пържени филийки, най-вероятно във всяка къща има познат от край време метод за приготвяне.

Пържени филийки с яйца

За тази рецепта са ви необходими само с четири съставки, които присъстват във всяка кухня. Винаги може да си направите тези филийки бързо и лесно у дома. Продуктите са за четири филийки, но ако искате да направите повече, увеличете пропорционално съставките. Приготвянето ще ви отнеме само около 15 минути. Да се захващаме!

Необходими продукти

● 4 филии бял хляб
● 2 яйца
● 4 с.л. брашно
● 40 мл. oлио
● 1 кафена чаша топла вода

Начин на приготвяне

Първо загрейте една кафена чаша с вода и потопете филиите хляб в нея за 1-2 минути. Отцедете ги добре и след това ги овалете в брашното от двете страни, за да се покрият добре.

Вземете достатъчно дълбока купа, разбийте яйцата в нея и след това потопете вътре филийките. Пържете ги в предварително сгорещено олио, докато придобият златист цвят. Готовите филии може да поднесете със сладко или конфитюр по ваш избор, а също и с пудра захар.

Приятен апетит!

Click to enlarge image recepti-za-pyrjeni-filiiki-1.jpg