Вкусно зеле с кървавица

Необходими Съставки
  • зеле – 1 средно голяма зелка прясно
  • кървавица – 400 г сурова
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • домати – 1 бр.
  • червен пипер – 1 с.л.

Почистете зелето и го нарежете на ситно. Овкусете със сол и намачкайте с ръце, докато зелето поомекне.

Обелете домата и го настържете с помощта на ренде. Прибавете го към зелето.

Загрейте мазнината и запържете зеленчуците при непрекъснато бъркане.

Прибавете червения пипер и овкусете с черен пипер. Разбъркайте. Изсипете сместа в подходящ съд за печене.

Налейте 2 ч.ч. топла вода /ако е необходимо, по време на печене добавете още/.

Нарежете кървавицата на парчета, сложете я върху зелето и изпечете до готовност в загрята фурна.

По време на печенето обърнете кървавицата, за да се изпече от всички страни.

Източник: gotvach