Зеленчуков сач за времето на пости

Едно блюдо за лека и вдъхновяваща вечеря

Продукти:
2 червени чушки
2 малки тиквички
1 патладжан
5 скилидки чесън
300 г гъби
1 люта чушка (по желание)
мащерка
риган
розмарин
копър
зехтин
сол

Начин на приготвяне:
Зеленчуците се измиват и нарязват на кръгчета. Чесънът не се бели
Всички съставки се слагат в подходяща купа, посоляват се, наръсват се с подправките и се заливат със зехтин. Оставят се да престоят така поне един час.

После се изсипват в сача, който се завива се с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се на 220-250 градуса. В края на печенето, фолиото се премахва, за да хванат зеленчуците лека коричка.

Забележка: Ако се използват диворастящи гъби, ястието става много по-ароматно и вкусно.