Традиционна българска капама

Капамата е традиционно балканско ястие, което обикновено се приготвя по време на зимните празници. 

Съставки

1/2 ч.ч. Червено вино

1 скилидка Чесън

1 бр. Дафинов лист

1 бр. Свинска наденица

150 г Телешко

250 г Свинско

150 г Ориз

1 бр. Кисело зеле

Начин на приготвяне
1.В голям глинен съд с капак се подреждат последователно 2-3 листа от зелката на дъното.
2.Следва свинското месо, нарязано на хапки.
3.Засипва се със слой нарязано на ситно кисело зеле, размесено с ориза и черния пипер.
4.В средата се добавят дафиновият лист и една небелена скилидка чесън.
5.Отгоре се подреждат на едри парчета телешкото месо, наденицата, кървавицата и цялото пуешко бутче.