Баница с праз и картофи

Продукти:

3-4 картоофа
1 стрък праз
250 г сирене
2 айца
1 пакет кори за баница
1/2 кофичка кисело мляко
олио
сода за хляб

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета.

Сиренето се настъргва на едро ренде или се натрошава ситно.

Празът се почиства и също се нарязва на кръгчета.

Всичко се смесва и се обърква добре с разбитите яйца. Добавя се 1 к.ч. олио. При нужда се посолява на вкус.

Плънката се разпределя върху корите – те може да се навият или наложат в подходяща намазана с мазнина тава.

Киселото мляко се разбива със щипка сода за хляб и се разбърква с 3 с.л. олио. С тази смес се залива баницата.

После се слага да се пече в загрята до 225 градуса фурна, докато се зачерви отгоре. За да не изгори, може да се покрие с алуминиево фолио.