Белица: Отлично представяне на празници на културата във Велинград

По покана на община Велинград и ръководителите на известната на национално и международно ниво Детско – юношеска вокално – инструментална школа „Звънче“ – Иван и Йорданка Казалиеви, Ансамбъла за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ град Белица, впечатли многобройната публика на Велинградски празници на културата на 13 юли 2016 г.

Професионалисти в областта на певческото и танцово изкуство, дадоха високата си оценка за концерта, впечатлени от автентичното и обработено изпълнение и красотата на фолклорното многообразие на пиринския фолклор, представен от самодейците.

Публиката многократно аплодира спектакъла, емоционално развълнувана от прекрасното изпълнение на фолклорния ансамбъл с ръководители Иван Попов и Венцислав Костадинов.

В края на концерта организаторите на Велинградски празници на културата -2016, връчиха грамота за участие подписана от кмета на община Велинград и питка – хляб. При връчване на хляба, Илияна Гешева – директор на дирекция „Култура и вероизповедания“ в община Велинград, сподели:  „В България хлябът е символ на гостоприемството. Традиция при нас е официалните гости да се посрещат и изпращат с хляб. Пожелаваме на всички вас да продължавате да работите със същия заряд за да радвате зрителите си за да ги правите щастливи от чистотата и красотата на българския фолклор.“

Ръководството на читалище „Георги Тодоров-1885“ благодари на Община Белица за финансовата подкрепа за осъществяване участието на АНПТ във Велинградски културни празници, които тази година преминават под мотото на благотворителна кампания „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца“.