Паста с резене и маслини

Едно ястие, което изненадва с нежния си и деликатен вкус

Продукти:
(за 2 порции)

1 глава резене (фенхел)
400 г паста (спагети, тортелони, талиатели и пр.)
10 черни маслини без костилка
розмарин
босилек (пресен или изсушен)
сол
зехтин

Начин на приготвяне:

Пастата се сварява, както е указано на опаковката й.

Резенето се нарязва на тънки резени и се задушава в зехтин под похлупак, заедно с нарязаните на кръгчета маслини. Овкусява се с босилек и розмарин. Посолява се. Може да се добавят и нарязаните на ситно листа от фенхела.

Пастата се отцежда и сервира в подходящи по-дълбоки чинии, а отгоре се разпределя задушеното резене.

По желание може да се овкуси допълнително със соев сос.