Хиляди танцуваха на фестивал в Банско

Хиляди меломани от страната и чужбина приветстваха старта на второто издание на фестивала „Bansko Beat Music Experience” в петъчната вечер.

На сцената на централния площад в града под Тодорка и под открито небе най-напред се появи водещият – актьорът Ненчо Балабанов. Той успя да осигури усмивки на лицата на зрителите с остроумието, блестящите си имитации и с музикалните си изпълнения.

а

Публиката в планинския курорт не спря да танцува и пее заедно с изпълнителите от „Х-фактор” – Михаела Маринова, Стивън Ачикор и DARA. Настроението в началото на вечерта подгря френската атракция с тромпет в ръка Cesar. Румънската поп певица Lariss закри първата фестивална вечер със своите хитове, а шоуто продължи и след полунощ.

Втората фестивална вечер днес започва още в 18,30 часа. Танцовият хип хоп състав „Da Clique” ще даде началото на музикалната фиеста. След това е ред на група „Nu Ance”, Жана Бергендорф, Християна Лоизу и любимецът на феновете на рапа – Криско. Шведската поп звезда Лорийн е хедлайнер на втората музикална вечер в събота. Известната изпълнителка на хита „Euphoria” с който спечели Евровизия през 2012 г., ще пее за първи път на сцена в България. Тя ще постави финалната поанта на фестивала.

В духа на фестивалния туризъм градът под Тодорка предлага на любителите на музиката още една лятна възможност да съчетаят приятното с полезното. През деня туристите могат да се насладят на прохладата в красивата Пирин планина, а вечерта – на безплатен концерт на площада.

Изпълнители и зрители ще се забавляват, пеят и танцуват заедно. Входът за фестивала е свободен. Организаторите – община Банско и „Бохемия Ентъртейнмънт” са предвидили много фейсбук игри с награди за най-активните фенове.