Представиха Банско като туристическа дестинация на изложение в Москва

Община Банско и местният туристически бранш представиха курортния град на 25-то юбилейно международно туристическо изложение MITT „Пътешествия и туризъм” в Москва. То е между 5-те най-престижни туристически изложения  за професионалисти в света. 

 

В тазгодишното издание се включиха 1972 участници от около 187  държави и беше посетено от над 25 000 души. Туристическото изложение беше насочено ексклузивно към туристическия бранш през първите два дни, и за широката публика през третия. Интересът към българската планинска дестинация бе изключителното голям, както от професионалистите, така и от индивидуалните посетители на борсата. Ски зоната бе във фокуса на посетителите. Представени бяха възможностите за туризъм през цялата година. Основен интерес за посетилите щанда на Община Банско представляват условията за СПА, оздравителен и природен туризъм, предлагани в курорта и региона.

За откриването на изложението кметът Георги Икономов също беше в Москва, придружавайки министъра на туризма Николина Ангелкова. В програмата на официалното им посещение в руската столица, бяха включени  срещи с Олег Сафонов – изпълнителният директор на Агенцията по туризъм на Руската федерация, с председателя на Уралската туристическа организация Михаил Малцев, със сенатор Михаил Павлович, представящ Алтайския край, както и с Константин Базаров – кмет на един от най-утвърдените спа курорти в Алтай – Белокуриха.