В началото на август пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Георги Вълчев, които живеят и работят в Ню Йорк, ще организират уникален фестивал за класическа камерна музика в сърцето на Западните Родопи – прочутото село Ковачевица. В програмата ще участва и оперната певица Мариана Карпатова, родена и израснала в град Гоце Делчев, завършила и творяща от дълги години в САЩ.

„Неотъпкана пътека“ е фестивал за класическа камерна музика, чието първо издание ще се състои от 3 до 6 август 2018 г. Концертите ще бъдат в село Ковачевица и град Гоце Делчев, съответно в читалище “Светлина” и в Дома на културата.

Фестивалът ще събере класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина сред великолепната природа на Западните Родопи. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите имат за цел да съчетаят вдъхновението от природата и историята с велики творби на българската и световната класическа музика.

В селата Ковачевица, Гърмен и в град Гоце Делчев има много интересни и романтични къщи за гости, хотели, винарни и спа центрове. Селата предлагат чаровни галерии, автентични кръчми и приказни гледки, а много от къщите за гости ще ви оставят с неповторими спомени. Концертите в Ковачевица вклюват различни програми и изпълнители и ще се проведат в петък и събота вечер и неделя следобед (3-5 август). Фестивалът ще приключи с гала концерт в понделник, 6 август, в културен дом, гр. Гоце Делчев.

 

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error