Два дни танци в Гоце Делчев. Събитието е заради Международния ден на танца, който Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865” гр. Гоце Делчев, организират за поредна година.
Празничното отбелязване ще се проведе на 28 и 29 април 2018 г. /събота и неделя/, като тази година ще бъде неговото десето юбилейно издание.
 В Гоце Делчев,отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година, самодейни танцови състави не само от района, но и от цялата страна, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.С всяка следваща година броят на участниците и интересът към събитието се увеличава.
Тази година, заради неговото юбилейно издание, програмата ще продължи 2 дни.През първия ден в събота, 28 април, ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците.В него за първи път ще могат да се включат и всички жители и гости на града, които желаят.Единственото условие е да бъдат облечени с народни носии.През втория ден в неделя, 29 април, ще има открит урок по разучаване на български хорả, а след това – още един концерт на участниците, който ще бъде в Градския парк.
Тази година танцовите групи и състави, които ще вземат участие в двудневната програма са общо 11, като сред тях има участници от Хърватска и съседна Македония.
Международният ден на танца е 29 април – обявен е за такъв от ЮНЕСКО през 1983 година.Всяка година на този ден се чества танцът като едно от основните изкуства.
Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error