Поредната грандиозна сватба вдигнаха влюбените Силвия и Александър Баталови от симитлийското село Осеново. След като миналата седмица други двама влюбени направиха тържество с над 1200 гости, този уикенд, поредна тежка сватба разтърси околията.

Над 2 000 души от цяло село, от близо и далеч, пристигнаха за тържеството на младите, чийто официален гост бе и кметът на Симитли Апостол Апостолов. Селото бе украсено с балони и от далече личеше, че има голям общоселски празник.

От сутринта музиката събуди Осеново. Пременени малки и големи, се стичаха на талази към къщата на булката ,за да я видят, дълги хора се заформиха на площада, а чейзът за чудо приказ, привличаше погледите. Александър, е син на местния е бизнесмен Сергей Баталов и съпругата му Елена, собственици на кафене и компютърна зала в центъра на селото.

Бащата на булката е гастарбайтер, дошъл за празника на дъщеря си с дарове за хиляди левове. Силвия е студентка в Първи курс на ЮЗУ „Н. Рилски“ и е детската любов на Александър. Затова никой от близките не се намеси в решението на влюбените да се вземат, нищо, че са твърде млади.

Блясъкът на очарователната булка, под красивата сватбена арка, заслепяваше гостите, които не спираха да цъкат, колко е прекрасна младоженката. Роклята казват, била по поръчка за няколко хиляди лева, хилядарка е и костюмът на младоженеца. Като ще е сватба, да е истинска, коментират близки на момичето, един път се вдига такова тържество.

В село Осеново разводи няма. Кумове на младото семейство бяха сестрата на младоженеца Елица и нейният съпруг Александър, които не спираха да подкрепят младото семейство, през цялото време на тържеството. По време на бурната веселба,около 14 часа, пристигна голям камион, който да натовари подаръците за младото семейство. На подобна атракция не бяхме присъствали.

Водещ се качи на камиона и започна да съобщава кой ,какво дарил за младите. От гостите от селото са събрани над 17 945 лева, 3 хиляди лева дават родителите на момичето ,хиляди левове и от родителите на младоженеца, жълтици от бабите, златни накити за булката от родата. Не успяхме да запомним цялото това изобилие, но „купища“ злато и много пари бяха дарени на младото семейство за добър старт в живот.

А подаръците, с тях цяла къща можеш да обзаведеш. Те бяха качени на камиона ,който ще се разтовари в новия младоженчески дом. Голяма радост предизвика у младоженците подаръкът от техни приятели -едноседмична почивка в модерен спа хотел в Банско. Часове наред село Осеново се весели за здравето и щастието на младите, ядене и пиене „на корем“ бяха осигурили щастливите родители ,за които този ден е най-важният в живота им. За него се готвят с години и събират пари и чейз.

 

Struma.com.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error