Бум на българи ще има за Гергьовден на Бяло море. Още от април започнаха почивките на нашенците в Гърция.

С всяка изминала година интересът на български туристи за почивка на Бяло море в южната ни съседка се повишава. Това твърдят собственици на туристически агенции в Благоевград.

„Постоянно имаме гости в нашите бази, но за Гергьовден са най-много. Хотелът на в Аспровалта е пълен на 100%, добра е заетостта и на останалите ни бази. С ниски цени – 4 нощувки за 65 лева и 5 нощувки за 85 лева, удължаваме сезона с два месеца – април и май. Месец юни е пълен, с пълна сила вървят резервациите за юли и август, когато цените са по-високи, защото е сезон пик”, каза Васил Ангелов, собственик на благоевградската туристическа агенция „Оазис-А”.

На гостите се предлага и храна на блок маса – 5 лева е закуската, а по 10 лева струват обядът и вечерята.

Сред туристите има не само жители на Югозападна България, много са столичаните, пристигат от Пловдив и дори от Варна. В хотелските бази има създадени условия за готвене и нашенците често се възползват от това, за да не харчат пари за хапване в заведенията. Все повече са тези, които искат повече нощувки – остават за по 10 и 15 дни, че и по 20 дни.

Предпочитат да отдъхват на Бяло море, защото е чисто и спокойно. В курортните селища Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос българските туристи вече отстъпват по брой само на сърбите.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error