Ураган отнесе покриви в Плевенско: Беше страшно, истински апокалипсис

Частино бедствено положение е обявено в Плевенско след силната буря. „Кризисният щаб в Плевен бе свикан незабавно, минути след възникване на бедственото положение в Плевен и общината. Ще работи, докато е нужно. Всички възможни екипи на държавни, общински институции и фирми са на терен и работят за отстраняване на последиците от природното бедствие.

Най-важното-размина се без жертви, има само един пострадал от счупено стъкло с тежки порезни рани на ръката. Оказана му е незабавна медицинска помощ. Осигурено е нужното кръвопреливане. Ще се възстанови напълно.

Благодаря на гражданите, които се включиха със собствени сили и средства!Ще се справим!!!“, написа в социалната мрежа кметът Георг Спартански.

„Получи се нещо като тапа-тордано и всичко започна да лети. Не мога да обясня какво се случи, шока е огромен“, разказва през сълзи една от пострадалите.

Отнесен е целия покрив на детската градина в село Търнак, докато децата и възпитателите са били в детското заведение. Предстои да се организират комисии, които да описват щетите и да кандидатстват за средства. В момента има места без ток, като не се знае кога ще бъде възстановен.

Автор: ПИК