Хотел със 70 стаи, апартаменти и СПА върху 6 дка ще се строи в с. Баня

Ясни са вече точните параметри на един от бъдещите комплекси в разложкото село Баня, който ще бъде изграден от собственика на столичната Централна ветеринарна клиника – Анатолий Зампфиров, чрез фирмата му “Галба” ООД. Инвестиционното му намерение вече е обявено официално от община Разлог.
Новото строителство предвижда изграждането на хотел, СПА център с термална зона, Медицински център със зона за процедури и зона с открити басейни. Хотелът е с капацитет до 70 стаи, студиа и апартаменти с разгъната застроена площ на сградата от 5800 кв.м. На първия етаж освен рецепция, офиси и помощни помещения е предвидено да бъдат обособени ресторант, лоби бар с места за сядане, както и мокър бар, който ще бъде с директен достъп до стаята за игри.
СПА зоната на комплекса ще бъде разположена в подземно ниво. В нея ще има термална зона, която ще разполага с вътрешен топъл и контрастен басейн, контрастни душове, топли легла, стая за релакс, финландска сауна, инфраред сауна, кнайп пътека, лакониум, парна баня, ароматна парна баня, леден фонтан. Към СПА центърра ще има и медицински център със Солна стая, СПА капсула, душ Виши, масаж, тангенторна вана.
Новото строителство предвижда още изграждането на рекреационен център с три басейна – акватоничен, плувен и развлекателен, както и 10 броя малки лечебни басейна, тип “топила”. Обектът ще бъде захранен с минерална вода, като годишното водно количество, за което е дадено разрешително за водоползване, е 73 731,20 куб.м, или средно денонощен дебит от 2.34 л/сек.
Комплексът ще бъде изграден в центъра на Баня върху имот от около 6 дка, където допреди години имаше оранжерии. Строителството на новия обект все още не е стартирало, но мястото се подготвя и то най-вероятно ще започне съвсем скоро.
Местни коментираха, че собственикът Анатолий Зампфиров почти всяка седмица посещава Баня и заедно със семейството си релаксира край басейните в селото.
Както “Струма” писа, депозирани инвестиционни намерения за изграждането на рекреационен комплекс с името “Спринг валей треме” има депозирани и от фирма “Банско Терме” ЕООД, представлявана от бизнесмена Емил Балев от Банско, който от дълги години живее и работи в София. Той ще бъде разположен пък върху териториите на другите бивши оранжерии в селото, които са с площ от 58.675 дка.
Точните параметри на инвестиционното намерение на инвеститора все още не са обявени официално. Това, което се знае до момента, е, че проектът предвижда да бъдат построени покрит аква дом с площ малко над един декар, открит аква парк, хотелски комплекс, спортни площадки и парк с релакс зони. Обектът също ще бъде захранен с минерална вода, като исканото годишно водно количество е 56 427 куб.м.

Struma.bg