Домашни сладки праскови

Тези сладки прасковки не ви ли навяват спомени от детството? Защото и на нас. Тази стара и изпитана рецета е винаги хубава, затова не трябва да я забравяме.

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • захар – 1 1/2 ч. ч.
  • олио – 1 к. ч.
  • прясно мляко – 1 к. ч.
  • амонячна сода – 1к. л.
  • ванилия
  • брашно – 500 гр.
  • мармалад – 50 гр.

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се олиото и млякото, прибавя се и брашното, в което е содата. От получената тесто се оформят топчета с големина на орех.

Пекат се в намазнена тавичка.

След като изстинат всяко топче се издълбава в средата. Пълни се с мармалад или маслен крем. Залепват се двете части.

Така приготвените сладки се боядисват със сладкарска боя разтворена във захарен сироп в бледо жълто или бледо розово. Овалват се в кристална захар.

Източник: gotvach