Извънредна драма в Рила: 17-годишно момче е в критично състояние

Спасители от Планинска спасителна група-Благоевград предприеха акция по спасяването на 17-годишен младеж. Момчето се е изкачило с група на 900 метра над Рилския манастир, където му прилошало заради високо кръвно налягане, съобщава Блиц.

27 млади белгийски туристи тръгнали на преход от Рилския манастир за Седемте рилски езера. Тогава 17-годишният младеж получил хипертонична криза.

„Планински спасители от Благоевград провеждат тежка операция по спасяването на 17- годишен белгийски скаут в Рила.

Група от 27 души на възраст 17-18 години са се движили по маршрута от Рилския манастир до Рилски езера. При изкачването си на 900 м над Рилския манастир един е от скаутитте е получил хипертонична криза. В момента спасителите от ПСС-Благоевград провеждат акцията, която най-вероятно ще продължи до сутринта, ако се наложи транспортиране на младежа.

Това е същата група от белгисйки скаути, които които изоставиха 18-годишно момче, на 8 срещу 9 юли при Додов връх“. Това съобщиха за от ПСС-Благоевград, цитирани от Фокус.
Припомняме, че само преди няколко дни белгийски скаути изоставиха пострадало момче на 2600 метра, а българи го спасяват цяла нощ.