Огняново чака 5000 на Голяма Богородица

Николина Чакърдъкова, наричана Славея на Пирин, ще пее на празника на гърменското село Огняново. Хиляди местни хора и туристи ще се веселят в продължение на два дни – на 14 и 15 август.

Тържествата в курортното селище, което е прочуто с минералните си извори, ще започнат във вторник вечерта на стадиона. Най-напред на сцената в 19 часа ще се качи Танцова формация при местното читалище „Асен Златаров”, след нея ще се изявят Ансамбъл „Младост” при НЧ „Отец Паисий”-село Дебрен, децата от СУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Гърмен, Група „Формейшън” при ОУ „Пейо Яворов” – Огняново и Оркестър за народна музика „Пирински ритми”.

Концертът на Николина Чакърдъкова започва в 21 часа. Тя ще изпее любими народни песни, на сцената с нея ще са и танцьорите от Неврокопския танцов ансамбъл. Тържествена заря ще има в 23 часа, а Славея на Пирин ще продължи с пеенето до полунощ.

„Празникът ни винаги е на 15 август – Голяма Богородица, честваме го над 100 години. Тогава е и храмовият празник на църквата ни „Успение Богородично”. Тържествената литургия в празничния ден ще е от 08,00 часа, ще се раздаде и курбан. Следобяд от 17 часа са народните борби на стадиона. Тук идват 4000-5000 гости от цялата страна и от чужбина”, твърди кметът Димитрия Гюрова.