Дино Мерлин и Бохеми Банско взривиха публиката, за която площада в Банско се оказа тесен, за да побере

„Невероятен подарък беше! Благодаря Ви!, Изключително преживяване Благодарим за чудесните мигове!“, са много малка част от благодарностите изписани на стената на банския градоначалник Георги Икономов, по повод грандиозния концерт на Дино Мерлин, който бе снощи и част от програмата на Бохеми-фест.

а
Мегазвездата се срещна с кмета на Банско Георги Икономов, придружаван от съпругата си, на раздумка преди големия концерт

За първи път от 20 години в България – Дино Мерлин се качи на сцената в Банско и изпя новите и стари мега хитове. Той бе аплодиран многократно от хилядната публика, която не спираше да пее и се весели заедно с него. Той излезе на сцената точно в 21 часа и в продължение на два часа представи, както най-популярните и обичани класики от своя репертоар, така и парчета от последния си албум „Hotel Nacional“.

а
Дино Мерлин не скри възторга си от посрещането в Банско

„Приятно съм изненадан. Много приятно съм изненадан, че феновете пееха с мен и знаеха моите песни“, сподели развълнуван за ПиринПресс мегазвездата.

Мерлин е автор на първия официален химн на Босна и Херцеговина след нейното отделяне от Югославия през 1992 г. Той е единственият изпълнител, запълнил капацитета на стадиона в Сараево четири пъти – през 2000 г., 2004 г., 2008 г. и 2015 г. Тези спектакли се считат за едни от най-значимите следвоенни музикални събития на територията на бивша Югославия.

а

Албумът му „Hotel Nacional“ достигна осмо място при най-продаваните албуми в света в категория „World Albums“ на престижния сайт „Billboard“. Концертите му в Европа и Северна Америка чупят рекорди, има повече от 700 000 последователи във Фейсбук и над 25 милиона прегледа на клипове.

а
Банско, който се превърна в музикална столица това лято в момента е домакин на 40 000 туристи

Тази вечер феста продължава с бански народни формации, DIA, Kristijan Azirovic Orchestra, и за първи път в България: MAGNIFICO!

а
Кметът Георги Икономов пред камерата на телевизия Балканика

 

 

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error