За осма поредна година БЛС ще връчи престижната награда „Лекар на годината-2018“.  Това ще стане в Деня на българския лекар, който се чества на 19 октомври на официална церемония, на която ще бъдат присъдени наградите на БЛС за принос в медицината.

За първи път тази година съсловната организация ще очаква номинации на лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страната. И тази година категориите, в които ще се номинират заслужили признание медици са: „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“, „Мениджър на годината“, „Принос за  развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината-2018“.

 „Българският лекарски съюз се наложи през годините като сигурен гарант, който обединява лекарската гилдия. Именно в деня на българския лекар ние искаме да почетем всеотдайността, труда и професионализма на колегите, които са избрали медицинската професия за свое призвание“ – коментира д-р Иван Маджаров, председател на БЛС. Според съсловната организация лекарите, които заслужават признание са много, а отличия ще получат най-заслужилите, според колегите им.

Номинациите за престижния приз ще могат да се изпращат на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2018@blsbg.com. Предложенията ще се приемат от 10.09.2018 до 08.10.2018.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error