За осма поредна година Община Симитли се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”

Чистим не защото днес трябва, а защото имаме самосъзнание, че природата трябва да се опазва. Всички населени места в общината бяха обхванати и почистени, както се случва вече няколко години. Стартът на акцията бе даден рано тази сутрин.

Общинари и жители на Симитли запретнаха ръкави и започнаха голямото чистене на определените по график места. Много от гражданите се включиха в кампанията като грабнаха метлите и излязоха пред домовете си.

Кампанията обхвана всички населени места в общината. По-чиста стана отбивката за чешмата при разклона за село Полето, в село Крупник бе почистен паркът.

Изчистен бе и районът на гарата в село Черниче и и коритото на река „Поточка“ в село Полена.

В село Брежани хората чистихацентралната част на селото и коритото на реката, в село Градево – пътната отбивка махала „Кърджалийска“ и централните части. В Долно Осеново се почисти коритото на река Осенска и пътната мрежа.

В Симитли местата за почистване бяха значително повече: почистен бе лесопарк „Симитли”. Детски площадки бяха почистени, който успя да излезе пред дома си почистваше и там. Днес целият ден инициативата продължава, а от общината апелират отпадъците да бъдат изхвърляни на съответните за това места.