419 първокласници прекрачиха училищния праг в община Петрич

Кметът на общината Димитър Бръчков откри новата учебна година в две училища – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”село Кавракирово и Трето основно училище „Гоце Делчев” – Петрич, съобщават от Пресцентъра на община Петрич. 

Представител на Община Петрич имаше днес във всяко едно училище в града и селата. Трето основно училище „Гоце Делчев” – Петрич посрещна своите ученици с напълно реконструирана и реновирана материална база. Инвестицията е по ОП „Региони в растеж” и предвиди цялостно обновяване на сградата и дворът на училището. Тържеството за първия учебен ден премина под знака и на две бележити годишнини – 145 години светско образование в Петрич и 130 години Трето основно училище „Гоце Делчев”. Гости на празника бяха кметът Димитър Бръчков и народният представител Георги Динев.

68 първокласници разпределени в три паралелки влязоха в класните стаи на училище „Гоце Делчев”, а 38 деца пристъпиха прага на предучилищните групи. Директорът Цонко Манчев отбеляза в приветствието си, че първият учебен ден остава най-популярната дата за българското училище.

„Днес освен денят на вярата, надеждата и любовта, е и денят на мъдростта”, каза още Манчев.

Кметът на общината Димитър Бръчков посочи в приветствените си думи, че всяко начало на учебна година е свързано с трепет, вълнение и големи очаквания, както за учениците,така и за учителите. „Нека бъде спорна, успешна и благодатна в знанията новата учебна 2018-2019 година!”, пожела кметът. Първокласниците на Трето основно училище „Гоце Делчев” се включиха в програмата с рецитиране на стихчета. Малките ученици изрекоха в глас „Учители мили, за вашия труд и търпение, дълбок поклон и уважение”.

В празничната програма участваха също училищният мажоретен състав и училищната фолклорна танцова формация.