Посетителите на Венеция рискуват да бъдат глобени с до 500 евро, ако сядат на негламентирани за целта места.

Новата рестрикци, предложена от кмета на една от най-известните италиански забележителности, е част от усилията за изкореняване на неуместното поведение на туристите.

Идеята на Луиджи Бруняро ще бъде гласувана от градския съвет през октомври, съобщава Independent.

Ако предложението бъде прието, туристите ще бъдат глобявани с 50 до 500 евро за сядане на забранено място. Подобни места са например площада Сан Марко и стъпалата на моста Риалто.

Това е ново попълнение в дългия списък с мерки, предназначени да се справят с огромната популярност на града като туристическа дестинация.

Миналата година управата на Венеция обяви, че всички големи круизни кораби (над 55 000 тона) няма да могат да акостират в близост до 2021 г.

Междувременно кампанията #EnjoyRespectVenezia, която започна през лятото на 2017 г., посочва, че туристите са добре дошли, но само ако спазват правилата.

Те се инструктират да не плуват в каналите, да не си правят пикници от обществени места, да не се застояват прекалено дълго на мостовете, да не хвърлят отпадъци, да не се качват върху или да лежат на пейките, да не се катерят по дървета, сгради и паметници и други.

Вдигането на шум, независимо дали през нощта или по време на сиестата (между 1 и 3 часа на обяд), също е забранено.

Последствията от нарушаването на правилата е тежка глоба до 450 евро.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error