Петият майсторски клас по журналистика на БНР Академия завърши днес с връчване на дипломите на тържествена церемония.

Десет радиожурналисти от националните и регионални програми на обществената медия, избрани след конкурс, участваха в обучението по програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия. В продължение на пет месеца те се обучаваха в десет дисциплини, водени от единайсет утвърдени журналисти от БНР.

Сред десетте радиожурналисти е и Мариана Попова, новинар в Радио Благоевград и водеща на предаването „Някога, а и сега“.

Бъдете различими! Запазете радостта от работата! Имайте характер, за да се преборите с трудностите и непрофесионалните изкушения! Задавайте си въпроса „Защо хората слушат радио?“ Уважавайте словото и думите, защото те са вашето лице пред слушателите!“ Това пожела на дипломантите Райна Константинова, председател на Обществения съвет на БНР и дългогодишен директор на департамент „Радио“ в Европейския съюз за радио и телевизия, и допълни: „В дигиталната ера вие имате огромна конкуренция, включително в преборването на таблоидния манталитет. Радиото обаче е различно от дигиталните медии, защото слушането предполага любознателност и откривателство!“. 

Програмният директор на БНР и председател на изпитната комисия Мартин Минков поздрави дипломантите и подчерта, че на първите четири места тази година са журналисти от регионалните програми на обществената медия. „Разликата в първите резултати е минимална, което говори за високото качество на обучението,“ каза Минков и връчи дипломите. Петя Михова от Радио Бургас, която постигна най-висок резултат, благодари от името на участниците в майсторския клас: „От колегите си в Радио Бургас и от преподавателите в БНР Академия съм научила много. Най-важното е вниманието към детайла и работата в екип.“

Най-добрите фийчъри на дипломантите, създадени в процеса на обучение в Петия майсторски клас, ще бъдат излъчени в националните и регионални програми на БНР.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error