„СЪРЦЕ ОТ СВЕТЛИНА” за Кольо Кимчев

Това е документален филм за Николай Кимчев, една от емблемите на нашата община.

Премиерно филмът ще бъде представен в четвъртък, 11-ти октомври от 18:00 часа в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“.

Автори на „СЪРЦЕ ОТ СВЕТЛИНА” приятели на Кольо Кимчев от екипа на Телевизионен център Благоевград – сценарист Юлия Караджова, оператор –Димитър Балджиев, режисьор –Маргарита Полежанова.

В лентата ще си спомним за човека, за артиста с много таланти –искрен, земен, влюбен в хората, в живота, в театъра, в киното, в песента… Кольо Кимчев.

Филмът включва и запазени мисли на Николай Кимчев от Фонда на Регионален телевизионен център –Благоевгад и откъси от театрални постановки с негово участие, останали  в златния фонд на Драматичния театър. Ще видим и мнения на хора, близки до него. Един от тях – Борислав Владиков споделя: „Той беше дълбока вода, много дълбока вода. Беше  земен човек и едновременно с това душата му беше небесна. Плуваше между земята и небето  и в това огромно пространство Кимчев всъщност доказа, че измеренията за него, баналните, шаблонните измерения  са неподходящи. Мярката трябва да бъде друга, каква точно, и аз не знам…“

11-ти октомври от 18:00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград.