Окръжна прокуратура – Перник е внесла обвинителен акт срещу Ваня Тодорова и дъщеря й Симона Иванова заради извършеното от тях убийство на новородено

Окръжна прокуратура – Перник е внесла обвинителен акт срещу 46- годишната Ваня Тодорова и дъщеря й Симона Иванова заради извършеното от тях в съучастие убийство на новородено бебе.

Тежкият инцидент стана през лятото на миналата година, веднага след като Симона родила бебето в тоалетната на дома си. Бабата взела новороденото, поставила го в пластмасова кофичка и го извърлила от терасата на 7 етаж в жилището им. Съдебномедицинска експертиза е установила, че момченцето се е родило зряло и жизнеспособно. Смъртта му е настъпила следствие на съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на двете бедрени кости и гръден прешлен. Направената ДНК експертиза категорично доказала, че Симона е майка на умъртвеното бебе. От прокуратурата съобщават, че тя успешно прикривала бремеността си, за която знаела само майка й. Не е търсила медицински грижи и помощ за проследяването й. Симона не е омъжена. Тя живеела в жилището заедно с майка си, баба си и вуйчото, който бил психично болен.