ВОЛЕЙБОЛНИТЕ ВЕТЕРАНИ НА РАЗЛОГ СЕ СЪБРАХА НА ЮБИЛЕЙНА СРЕЩА

Среща на 4-те поколения волейболисти-ветерани от Разлог се проведе в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“. На нея бе направена ретроспекция на волейбола в Разлог през 70-те години от съществуването му. Волейболисти и гости на мероприятието имаха възможността да видят в презентация архивни снимки от минали състезания и мероприятия.

ВК „Пирин“ Разлог е регистриран официално през 1946 г., въпреки че година по-рано Разлог вече има организиран волейболен отбор, който участва в първото държавно първенство.

%d0%b0
Гости на юбилейната среща бяха Владимир Николов-генерален секретар на Българската федерация по волейбол, кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, зам.- кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, Димитър Крънчев-секретар на Община Разлог

Ключова роля за появата и развитието на волейбола в Разлог има учителят от Гоце Делчев Илия Орманлиев, койте е и първият треньор на отбора. Първото волейболно игрище е изградено през 1947 г., а до 1950 г. разложкият тим е постоянен регионален първенец. Същата година отборът е включен в календара на федерацията като участник на зоналните, а по-късно и на републиканските турнири.
Следват години, наситени със спротни изяви и участия в много турнири.

%d0%b0През 1970 г. е спечелен първият златен медал за момчета в страната с треньор Стойчо Грънчаров.
ВК „Пирин“ има и много международни изяви, играе с различни отбори от чужбина и участва в редица състезания.

%d0%b0

Първият председател на клуба е Петър Манов. Следват Славчо Джоджов, Славчо Божанов, Воден Бояджиев, Петър Сланчев, Георги Цуцуманов.

Председатели на обществени начала през годините са Йордан Кадурин, Борис Масларов, Мирян Попадийн, Владимир Коцаков, Валентин Стоицов и настоящият председател Радко Тумбев.

Спомени от активния спортен живот разказаха на срещата на волейболистите-ветерани Владимир Коцаков, Петър Сланчев, д-р Мария Копанарова и настоящия кмет на Община Разлог и редови играч дълги години инж. Красимир Герчев.

%d0%b0
На всички присъстващи ветерани на срещата бяха раздадени грамоти за принос в развитието на волейбола в Разлог

Поредицата мероприятия, посветени на 70-годишнината на волейбола в Разлог продължават на 30 септември /петък/ от 15.30 ч. с двубои между ЦСКА и „Марек“, официална част от 17.30 ч. и от 18.00 ч. е срещата между „Пирин“ Разлог и ОК„Ветерани“, гр. Струмица.

На 1 октомври /събота/ от 14.00 ч. е срещата за 3 и 4 място, от 16.00 ч. е двубоят за 1 и 2 място, а от 18.00 ч. е закриването на юбилейния турнир. Срещите ще се играят в Спортна зала „Септември“, гр. Разлог, а входът е свободен за посетителите на мероприятието.