Един от най-опасните и канцерогенни елементи, влагани в храните, е оцветителят Е129, който служи за подсилване на вкуса. Наричан е още „очарователния червен“ или Red 40.

Хранителната добавка прави сладкото още по сладко, но и причинява редица заболявания, сред които и рак. До тези изводи стигнаха американски учени. По тяхно мнение всички хранителни добавки в червен цвят са изключително опасни за здравето, пише argumenti.ru.

Мощният канцероген се влага в газираните напитки, в мармаладите, в тортите, в желетата, в сухите закуски, в ягодовия сладолед.

Съставката причинява алергии и това е „най-приятния му“ страничен ефект. А най-лошото, което може да ви причини – хиперактивност, невроза, смъртоносен рак.

Превод „Петел“

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error