Мъж от Самуилово на съд за отглеждане на канабис

Районна прокуратура-Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Г. за извършени от него престъпления – отглеждане на растения от рода на конопа (канабис) и държане на високорискови наркотични вещества.

Обвиняемият Г. живее със семейството си в с. Самуилово, община Петрич. През пролетта на 2018г., в прилежащо дворно място към двуетажна къща, той засял и отглеждал растения от рода на конопа, въпреки че знаел за незаконността на тази дейност. Информацията за това станала достояние на полицията в Петрич, вследствие на което била извършена проверка на дворното място и обитаваното от Д.Г. жилище.

При огледа се установило засадени 21 броя зелени растения, с височина от 40 см. до 150 см., които при направения полеви наркотест реагирали положително на канабис (марихуана).

На втори етаж на къщата, под холна маса в предходно помещение, били намерени черни найлонови чанти, съдържащи полусуха зелено-кафява растителна маса. В спалнята, на пода върху поднос, имало черно на цвят вещество на люспи, а в пластмасова кутия – черно-кафява засъхнала маса. При тестване те също реагирали положително на канабис (марихуана).

Пред полицейските служители обвиняемият заявил, че откритите растения и вещества са негови. В хода на разследването е било установено, че 21 растения от рода на конопа, с нето тегло 316 грама след изсушаването, са на обща стойност 1264 лева, а държаните от обвиняемия в къщата високорискови наркотични вещества са за 5 351.50 лева. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.